dinsdag 17 maart 2015

Een kijkje in groep 1-2 B

Wauw! Wat worden de kettingen mooi! De kinderen hebben met stift eerst mooie Afrikaanse patronen getekend op een papieren bordje.. 


Hierna hebben ze drie ijzerdraadjes gemaakt met kraaltjes, ook hele kleine kraaltjes en dat is best een priegel werkje, dat vraagt opperste concentratie! Het eindresultaat gaan we nog niet verklappen…. U kunt de kettingen bewonderen op de kijkavond en de ketting kopen, de opbrengt gaat naar het goede doel!
 
Ook alle fotolijstjes zijn af, met stukjes karton met dierenhuidprint hebben de kinderen de randjes versierd. Vanmiddag heeft juf na schooltijd de foto’s erop geplakt en samen met juf Kalinka hierop weer de versierde ijsstokjes geplakt! Ze zijn erg leuk geworden.
 
Vanmorgen hebben we het in de kring gehad over de Big Five, met een filmpje op Youtube hebben we gekeken naar deze vijf dieren. Dat leverde een leuk gesprek en vragen op. Want Mies vroeg zich af hoe zwaar een olifant nu eigenlijk is? Het handige van een digibord is dat we dat meteen even op konden zoeken. Wat bleek, een olifant kan tussen de 3 en 5 ton wegen, maar hoeveel is dan een ton? En hoe zwaar weegt een mens. Na wat rekenen kwamen we tot de conclusie dat we 150 kinderen nodig hadden om ongeveer tot het gewicht van een olifant te komen. Dat is toch wel heel veel! En hoe zit dat dan met dieren die elkaar op eten, dat is toch best zielig. Maar ook wel handig van de natuur, anders zouden er veel te veel dieren zijn…
Naast het harde werken is het soms ook tijd voor wat ontspanning en als het digibord toch in de klas staat dan is dansen natuurlijk heel leuk! Op Youtube vond juf een filmpje van JustDance met een Afrikaanse dans! Swingen maar.
 
Wiecher en Spyker wilden nog graag hun Afrikaanse gebouw op de ‘blok’. Dus bij deze, hier is hij op de ‘blog’.


Geen opmerkingen: