woensdag 11 maart 2015

Een kijkje in groep 1-2 B

Vanmorgen toen we de klas binnen kwamen stond er geen kring. Op tafel lag voor iedereen een werkboekje over Afrika. De kinderen gaan hier de komende week in werken. Vol enthousiasme werd de voorkant ingekleurd. 
Om kwart voor negen zaten we klaar voor een workshop van Marike, de moeder van Sam. Zij ging met ons dierenhuiden stempelen! Iedereen mocht een Afrikaans dier kiezen, groep 2 heeft deze zelf uitgeknipt! Deze dieren komen op een gekleurd vel , op dit vel zijn met grote stempels de dierenhuid van het gekozen die gedrukt. We gaan deze mogen afmaken, het resultaat komt snel in de klas te hangen! 

Na het eten en drinken mogen de kinderen altijd een boekje lezen. Vandaag kreeg ik van de kinderen de vraag of ze de boekjes over Afrika in de hoek mochten lezen. Zo gezegd zaten ze met zijn allen gezellig plaatjes te kijken!
In de zandtafel hebben we Afrikaanse dieren om de Afrikaanse savanne na te spelen. Er wordt ook druk gebouwd aan Afrikaanse hutjes en andere (Afrikaanse) gebouwen. 

Groep  1 heeft vanmiddag ook een masker gemaakt met verf en wattenstokjes! Ze zijn prachtig geworden! Komen jullie ze bewonderen op de kijkavond?

 Sara had twee kokosnoten mee genomen en voor iedereen een stukje van een kokosnoot om te proeven! Super leuk! Eerst werd en gevoelt, geroken, voorzichtig gelikt… Sommige aten het zonder aarzelen op, de meeste kinderen hielen het bij een voorzichtig proeven.

We hebben afgelopen vrijdag bij het Muzieklab een Afrikaans liedje geleerd ‘Olele olele moliba makasi’. Juf heeft deze op cd en het is nu al een grote hit in de klas! Hoewel de kinderen de tekst soms anders interpreteren.... In het liedje wordt gezongen: ‘o boing ge   pam-ba’ wat door een leerling vrij vertaalt werd naar: ‘o dronken papa’.

Geen opmerkingen: